WHC verslaat DETO en is nu derde

25-02-2018

WEZEP- In een wedstrijd met twee verschillend gezichten verslaat WHC DETO met 2-1 en passeert de Vriezenveeners op de ranglijst dankzij een beter doelgemiddelde. In de eerste helft met wind mee is WHC superieur. De ene vlotte aanval volgt de ander op. Bij een ervan zorgt Jonathan van Marle voor de openingstreffer. Nadat DETO bij een spaarzame tegenstoot de paal treft leidt een wonderschone combinatie tussen Mark van Petersen en Jelle Post via de voet van de laatste tot een 2-0 ruststand.

WHC is na rust onherkenbaar DETO zet met de wind in de rug alles op de aanval. Kevin Aman verlengt een vrije trap doeltreffend met een kopbal en daarna staat WHC nog meer onder druk. Frank Smit verprutst voor een open doel een unieke kans op de gelijkmaker. Daar staat tegenover dat WHC een zuivere penalty wordt onthouden door scheidsrechter Beldman die veel overtredingen onbestraft laat tot woede van trainer Wiljan Mossing Holsteyn die het voor de dug out ziet gebeuren. Hij krijgt een waarschuwing maar ziet dat zijn ploeg niet onder de druk bezwijkt en nu de periodetitel oor het grijpen heeft.