WHC verliest thuis met 1 - 4 van Flevo Boys.

01-10-2017

De tweede wedstrijd van de competitie is een uitwedstrijd tegen WHC uit Wezep. Een oude bekende uit de hoofdklasse C van vorige seizoenen. Flevo Boys begon goed aan de wedstrijd door gelijk druk naar voren te zetten, dit op een nat en glad veld. Het resulteerde in de eerste kans voor Flevo Boys, een schot van Doufikar wat net voorlangs ging. De kansen voor WHC waren spaarzaam. Flevo Boys bleef kansen creëren, een schot van Doufikar op de paal werd in de rebound ingeschoten door Arjen Spaan 0-1. Door een fout van de WHC keeper kreeg Flevo Boys een penalty, Jarno van der Wal eiste de bal op en scoorde de 0-2. Flevo Boys deed zich zelf te kort in de eerste helft, had een ruimere tussenstand kunnen zijn.

Wat te verwachten was gebeurde ook, WHC moest meer naar voren voetballen om de 0-2 recht te zetten. Flevo Boys werd in de verdediging gedrukt maar wist WHC buiten de zestien te houden. Het spel werd fysieker wat niet ten goede kwam aan het spel.  WHC pakte 4 gele kaarten, bij Flevo Boys bleef het bij één. Net als vorige week kwamen de wissels, Frank Post kwam voor Jarno van de Wal, Aran Nijboer voor Tomas Boer en Timon Rorije voor Arjen Spaan. Het is goed om te zien dat Flevo Boys een brede selectie heeft, de wissels waren geen verslechtering.

Voor het eerst had Flevo Boys te maken met eigen grensrechters. Dit kwam Flevo Boys zeker niet ten goede. En dat is nog zacht uitgedrukt. Vlak voor tijd scoorde Timon Rorije de 0-3. De grensrechter van WHC vlagt, maar dit keer negeerde de scheidsrechter het vlagsignaal. Twee minuten later maakte WHC de eretreffer 1-3. In de extra tijd kreeg Flevo Boys nog twee kansen Aran Nijboer gleed vlak voor het doel uit en de tegenstander wist de bal nog van de lijn te halen. Maar in de zelfde minuut maakte Doufikar de 1-4. Wat ook de eindstand was.