Oene slaat toe in spectaculaire slotfase.

18-03-2017

Oene behaalde de derde zege op rij. Teuge werd op de Hogekamp met 4-2 naar huis gestuurd. Een overwinning van het collectief maar ook één die voor een groot deel op het conto van linkerspits  Yve Hilberink kan worden geschreven. Met twee doelpunten en een puntgave assist was hij voor het uit- en thuispubliek de man van de wedstrijd. Het werd een duel dat zich in hoog tempo ontwikkelde.

Een reclame voor het amateurvoetbal. Twee ploegen die vol voor de winst gingen. Teuge had aanvankelijk het beste van het spel. Vooral Jasper van Oorspronk was een voortdurend gevaar. Zijn directe bewaker Wiljan van Hell kon hem niet bijbenen. Toch kwam de thuisclub op voorsprong. Pasul van Bussel bereikte de naar binnen getrokken Hilberink met een zuivere pass over grote afstand. Hij gaf doelman Joost Veldwijk het nakijken. Daarna won Teuge de slag op het middenveld.

Via een strafschop van Jeroen van den Hoek en een goal van Jordy Kamphorst gingen de bezoekers met 1-2 de rust in. In de tweede helft zette trainer Bernard van Werven een mannetje extra op Van Oorspronk. Die moest al snel uitgeput het veld verlaten, waarna Oene steeds meer grip kreeg op de wedstrijd. Jim Schaap zorgde op aangeven van Hilberink voor de 2-2. In de extra tijd haalde het hard werkende Oene de drie punten binnen. Hilberink schoot van elf meter onberispelijk binnen en nog geen minuut later bepaalde invaller Sander ter Beek de eindstand op 4-2.