WHC is gepromoveerd naar de hoofdklasse, het boog in een ware thriller na rust een 2-0 achterstand om in een 2-3 overwinning Jonathan van Marle was voor WHC het goudhaantje, hij scoorde alle drie de doelpunten waarvan de derde in de laatste seconde

16-06-2018

WOERDEN – Via het Wonder van Woerden promoveerde WHC naar de hoofdklasse. Een kansloze 2-0 achterstand tegen een oppermachtige tegenstander werd in het laatste half uur omgebogen in een 2-3 overwinning. Alle goals werden gescoord door Jonathan van Marle die daarmee een  klassieke hattrick realiseerde. Of hij de bal die daarbij behoort ook mee naar Wezep mocht nemen is de vraag, want na afloop brak een massale supporters rel uit waarbij enkele mensen gewond raakten. Het bleef nog lang onrustig op het sportpark van Sportlust ‘46. Aanleiding voor de massale knokpartij was dat de aanhang van de thuisclub een fraai aanmoedigingswerk met de tekst ‘WHC Deurdonderen’ in de fik staken.

Terug naar datgene waar het om ging: de zinderende thriller. Sportlust beschikt over een goed team dat WHC in de eerste helft volledig aan banden legde. Het was een wonder dat het bij rust nog slechts 1-0 was en dat gebeurde ook nog in de blessuretijd. Toen het direct na de hervatting 2-0 werd leek het voor WHC uit en over. Maar daarna werd het een door trainer Wiljan Mossing Holsteyn voorspelde slijtageslag. Sportrlust moest volledig terug, kreeg geen bal meer geplaatst en werd overlopen. Met zijn laatste treffer in de allerlaatste seconden zette Van Marle Wezep in vuur en vlam. Het was nog lang onrustig op sportpark Muldersingel. WHC ontmoet in de hoofdklasse weer diverse tegenstanders uit de eerste klas die ook promoveerden: SVZW, Flevo Boys en DETO.