Nunspeet morst onnodige punten

07-10-2017

De nederlaag (0-1) tegen het bezoekende DETO levert Nunspeet drie onnodige verliespunten op. Een strafschop in de 39ste minuut is beslissend. William Hunestein begaat een overtreding randje zestien meter gebied; de arbiter geeft er geen geel voor maar legt wel de bal op de stip. Frank Smit benut het buitenkansje en jaagt de bal tomeloos hard langs doelman Abma.

Het is een van de weinige keren dat DETO dreigend voor het doel verschijnt. Nunspeet krijgt meer mogelijkheden. Daar waar in eerdere duels het vizier wel op scherp stond laten de spitsen het dit keer liggen. De bezoekers houden zich met slimme overtredingen het gevaar van het lijf. Beide ploegen missen een aantal vaste krachten, hetgeen de brede Vriezenveense selectie beter verwerkt. Nunspeet laat een aantrekkelijke eerste helft zien, met in hoog tempo uitgevoerde aanvalspatronen. DETO heerst echter gedurende een groot deel van het duel op het middenveld, zonder zelf tot aansprekende acties te komen.