ESC weer stap dichter bij titel.

07-04-2018

ELBURG – Zonder de geblesseerde aanvoerder Raoul Jessurun en spits Wim de Vries lukt het ESC om Oene op een 2-1 nederlaag te trakteren. Dat gebeurt in een wedstrijd met veel kansen aan beide zijden. Oene krijgt er in de eerste helft de meeste, maar springt daar heel slordig mee om. De ploeg is voorin afhankelijk van Yve Hilberink, die de Elburger achterhoede handen vol werk bezorgt. Tegen de verhouding in nemen de Elburgers de leiding.

Bij balverlies van de gasten volgt een snelle tegenstoot die Marco de Vries afrondt. De voorsprong wordt vergroot als bij een volgende fout in de organisatie bij Oene de uitblinkende  Ramon Flokstra op eigen helft aan een solo begint die hij onhoudbaar voor doelman Wim Riphagen afrondt. Hilberink brengt met een wonderschone treffer de spanning nog voor rust terug. Oene kan de goede eerste helft geen vervolg geven. ESC verzuimt eerst om de wedstrijd op slot te gooien en komt op de slotminuut na ook niet meer in de problemen. Dan redt doelman Van der Gaag zijn team met een moedige redding.