ESC promoveert door zege op Hattem

26-05-2018

ELBURG – De zebra’s uit Elburg stappen door een 3-1 overwinning op Hattem de wildernis van de tweede klas binnen. Op zich een verdiende overwinning, die minder gemakkelijk tot stand komt als het voor rust lijkt.

Hattem is na een overrompelend begijn uitgeblust en maakt de indruk zich te willen sparen voor de nacompetitie. ESC laat na om in die fase de wedstrijd op slot te gooien. Alleen Wim de Vries is succesvol als hij goed voorbereidend werk van Ramon Flokstra afrondt. Daarna test hij nog een keer het houtwerk met een verwoestende uithaal. Na rust een heel ander Hattem, dat door  trainer Hans Roeland tot meer daadkracht wordt aangezet. Lawrence van der Bendt wint een duel van doelman Mitchell Kalverda. De treffer wordt op advies van de grensrechter door de Heerder arbiter Reinier van Leeuwen geannuleerd. ESC loopt verder uit door Marco de Vries, maar Van der Bend brengt de spanning terug. De bezoekers nemen de overhand, krijgen enkele goede kansen, maar doelman Kalverda is zoals zo vaak deze competitie een onneembare veste. In de slotseconde zorgt invaller Bert-Jan Kragt met een schitterende solo voor het slotakkoord. Bij ESC acteren Kragt, De Vries en Kalverda voor het laatst.