Epe kreunt in tweede klas.

08-10-2017

De overgang van de derde klas Noord naar de tweede klas Oost is immens groot. Dat ondervindt kampioen sv Epe dit seizoen. Tegen Achilles’29 uit Hengelo werd thuis een kansloze 1-4nederlaag geleden. Alleen in de eerste 20 minuten gaven de blauwwitten goed partij en toen ontstonden ook enkele kansen. Daarna ontdekte Achilles al snel waar de gaten bij Epe lagen. Geen aansluiting tussen de linies en zwak verdedigen.

De bezoekers hadden een strafschop van Danny Assink nodig om de score te openen. Frits Wiersma verzorgde de 0-2.Paal en lat plus slecht mikken voorkwamen dat Epe met een onoverbrugbare achterstand de rust inging. Na de hervatting nam Achilles het even te licht op. Luke Berkhoff profiteerde ervan:1-2.Omdat doelman Bas van Schoonhoven even later een hoekschop verkeerd beoordeelde werd het door  Tim Ten Dam 1-3. Het slotakkoord was voor Mike Huiskes. Met twee zware uitwedstrijden voor de boeg ziet het er weinig rooskleurig uit voor de Epenaren, die veel compacter moeten spelen. De hoop is gevestigd op de terugkeer van Joop Logen die voor evenwicht kan zorgen op het middenveld. Hij is waarschijnlijk tot de winterstop uitgeschakeld.