DSV’61 komt sneu weg in gemeentelijke derby.

21-04-2018

Doornspijk – DSV’61 laat koploper ESC in Doornspijk alle hoeken van het veld zien, leidt tot diep in blessuretijd met 2-1 en is zelfs met tien man na het wegzenden van Stefan Bakker de bovenliggende ploeg. Dan komt er nog een vrije trap voor de Elburgers. De verdediging stelt zich in op kopsterke spits Wim de Vries. Daar profiteert invaller Joël Schenk van. Hij velt met een geplaatste kopstoot invaller doelman Henrick Blaauw, die in de rust Jacco van den Hoek vervangt. Hij krijgt tijdens de warming up een bal tegen zijn hoofd, gaat enigszins groggy de wedstrijd in. In de derde minuut een bewijs ervan als hij de bal simpel voor de voeten van Marco de Vries werpt die daarmee wel raad weet. Scheidsrechter Taflan wuift het weg.

Wim de Vries zet ESC als nog op voorsprong bij een scrimmage. Daarna trek DSV het duel naar zich toe. Alex Bouman kort voor rust en Lennart Juffer direct na de hervatting zetten de Doornspijkers op voorsprong. DSV verzuimt vervolgens een van de vele kansen te verzilveren, waarbij doelman Marijn van der Gaag zich onderscheidt. ,,Dit was een waardeloze wedstrijd van onze kant. Donderdag ( morgen) moeten we tegen Hatto Heim heel wat beter presteren anders maken we het alsnog spannend”, zegt trainer Remon Schoonhoven. Bij ESC constateert men dat sport soms verschrikkelijk oneerlijk kan zijn.