Dutch Masters Of Motocross plezier voor duizenden bezoekers op tweede paasdag. deel 2

01-04-2024

'T LOO: Op maandag 1 april werd de tweede wedstrijd voor de Dutch Masters of Motocross  gehouden op circuit 'de Bargen' . Het publiek was massaal op deze wedstrijd afgekomen. In de 500 cc klasse was het Jeffrey Herlings die in de beide manches het goud wist te pakken al was het Romain Febvre die verschillende de malen in beide reeksen de aaval openden, Maar Herlings deze steeds wist te pareren. Calvin Vlaanderen legde beslag op de derde plaats, hij wist tot tweemaal toe als derde over de finish te komen.  De Elburger Freek van der Vlist was niet helemaal tevreden met een zesde een zevende plek waarmee hij zevende werd in het dagtotaal. Na afloop liet hij weten dat het rij ritme niet helemaal naar wens was verlopen. Robert Fobbe kreeg gelijk een domper te verwerken doordat hij in de tijdtraining een rare landing maakte en hiermee gelijk naar zijn schouder greep. Gelijk werd besloten om de motor maar in de auto te zetten.

Bij 250cc mocht Thibault Benistant als eerste het podium op, Thibault reed twee hele sterke manches en schreef deze ook beiden op zijn naam. Janis Martins Reisulis eindigde als tweede door tweemaal als tweede binnen te komen. Als derde mocht Rick Elzinga het podium op, Elzinga behaalde tot twee keer toe een derde plaats.

Gyan Doensen werd bij de 125cc de grote winnaar gevolgd door Markuss Ozolins en was de derde plaats voor Cole McCullough. Dani Heitin schoorde een vijfde en zesde plaats en viel hiermee net buiten het podium. Bij 85cc werd Jekabs Hudolejs de grote winnaar waarna Timo Heuver als tweede volgde, Kenzo Jaspers was tevreden met zijn derde plaats. Het bestuur en al haar vrijwilligers van Stichting Circuit Oldebroek kijken terug naar een geweldige motocross dag.