Owios verliest thuis met 0-5 tegen vv Hattem.

16-03-2024

Op het eigen sportpark Bovenmolen is OWIOS afgedroogd door Hattem. Op geen enkele manier kon OWIOS ook maar aanspraak maken op de overwinning. Na een 0-2 ruststand wilde OWIOS nog wat forceren, maar die hoop werd al snel de grond ingeboord door Hattem en gooide het duel na een uur spelen definitief in het slot.Hattem en OWIOS begonnen totaal anders aan de wedstrijd. OWIOS had 3 overwinningen op zak en zou vol vertrouwen moeten zijn. Hattem daarentegen had de laatste 3 wedstrijden verloren en zou stijf van de spanning aan de aftrap moeten staan. Hoe anders was de wedstrijd en juist het tegenovergestelde gebeurde. OWIOS dacht dat het wel goed zou komen en Hattem had het mes tussen de tanden.

Al in de eerste minuut lag de bal achter doelman Arjan Wittingen, maar gelukkig was het buitenspel. Enkele minuten later scoorde Hattem weer, maar wederom werd het doelpunt afgekeurd wegens buitenspel. Op geen enkele manier leek OWIOS de bakens te kunnen verzetten om in de duels te komen. Het middenveld stond te hoog waardoor elke bal die verloren werd mogelijkheden opleverde voor Hattem en OWIOS telkens een stap te laat leek te komen. In de 24e minuut kwam Hattem verdiend op voorsprong. Met een enorme ruimte op het middenveld kon Hattem opstomen aan de rechterkant naar het vijandelijke doel en met een steekpass werd Felix Besseler bereikt en met een bekeken schuiver zette hij Hattem op voorsprong; 0-1. Na ruim een half uur verdubbelde Hattem de marge. Een vrije trap van Jort Blankvoort vanaf de eigen 16 werd in de ruimte achter de verdediging gelegd en opgepikt door Wesley van Winsum en met een volley maakte hij de 2-0. OWIOS probeerde het wel, maar leek een complete off-day te hebben. De verdediging kon niet of nauwelijks het middenveld bereiken en als OWIOS de bal had, was het veel te slordig om de bal naar de juiste medespeler te spelen. Hierdoor liep OWIOS vaak achter de feiten en Hattem aan.

OWIOS creëerde dan ook nauwelijks mogelijkheden voor het doel van Hattem. Het plan van de 2e helft kon al na 10 minuten in de prullenbak. Met een mooie aanval over de rechterkant werd de voorzet gegeven en met een overstap van Wesley van Winsum kwam de bal net buiten de 16 bij de geheel vrijstaande Bram de Boer. Hij schoot de bal richting de kruising en gooide de wedstrijd definitief in het slot. Met een 5 dubbele wissel probeerde trainer Simon Lindeboom het publiek nog iets te bieden om de wedstrijd te keren, maar ook dat zat er geen enkel moment in. Tekenend hiervoor waren de laatste doelpunten vanuit allebei een corner. Na een uur spelen was het eerst Jort Blankvoort die met binnenkantvoet vanaf net buiten de 5-meter lijn kon binnen schieten. En 10 minuten voor tijd kon Felix Besseler geheel vrijstaand binnenkoppen en Hattem op een 5-0 voorsprong zetten. Na 90 minuten zonder blessuretijd floot de goed leidende scheidsrechter Yildiz af. Het blijkt maar weer dat in deze klasse elke ploeg van de ander kan winnen en de verschillen minimaal zijn. Bij mindere inzet of wellicht simpelweg een eenmalige offday, wordt er met 5-0 verloren en dat was niet eens geflatteerd.