WHC verliest met 10 man de promotie naar de vierde divisie met strafschoppen na met 2-0 te hebben voor gestaan in Rosmalen en keert met lege handen terug naar Wezep

26-06-2022

ROSMALEN – Na  anderhalf uur slopend voetbal en een half uur verlenging wordt de strafschoppenserie WHC in Rosmalen noodlottig. Een van de felste strijders, Nathan Duim ziet zijn penalty volgend de arbiter net voor de bal geheel over de doellijn gaat, gestopt.

Niet hier gaat het fout maar tijdens twee momenten in de tweede helft. WHC gaat namelijk met een 2-0 voorsprong de ruist in dankzij een briljant afstandsschot van Sander Krijns  en een treffer van Stef van Oene. Tegenstander Nieuwenhoorn is van de leg, kan ook in de tweede helft niet echt dreigend worden, maar krijgt een cadeautje van doelman Jasper Kuiper die een uittrap tegen Dimitri Gomes Almeida schiet. Dan breekt er iets. Vooral bij Sargon Gouriye die na een paar aanslagen eerder een grove overtreding begaat die hem direct rood oplevert. WHC houdt lang stand maar zeven minuten voor tijd scoort Frank Molendijk bij een scrimmage de gelijkmaker. Met tien man overleeft WHC meer dan een uur totdat die ene penalty het lot bezegelt. Supporters rellen houden de strafschoppenserie bijna een half uur op.