Gemeentelijke derby DSV'61 4 - ESC 8 0-2

08-05-2022

DSV'61 4- ESC 8 (eindstand 0-2)

Zaterdagmiddag 12.30 uur DSV uit. Op het programma stond een lastige pot voor het vriendenteam nadat thuis met veel moeite een gelijkspel tegen de stugge Doornspijkers uit de strijd werd gesleept. DSV nam de enige streekderby uit de competitie uiterst serieus. De wedstrijd was ingepland op het hoofdveld. De opkomst was er een van een kampioenenteam. Met oranje fakkels en een heuse spelerspresentatie werd het veld betreden. Wethouder Krooneman was de opgetrommelde scheids om het belang van de derby nog maar eens verder te onderstrepen.

Klokslag half een werd aangevangen aan de wedstrijd. ESC begon veel beter aan de wedstrijd dan de oranjehemden en zette direct de lijnen uit. DSV had moeite de bal in de ploeg te houden en kwam niet toe aan aanvallen doordat hoog druk werd gezet door de blauw-witten. Het vizier stond bepaald niet op scherp. Veel kansen van het kameraden werden om zeep geholpen. Na 14 minuten volgde de derde corner voor het vriendenteam. Iki schoot de bal met een fraaie curve het doelgebied van DSV binnen. De zelfverzekerde keeper van de oranjehemden brulde alle verdedigers bij hem weg zodat hij alle ruimte had de bal uit de lucht te plukken. Schijnbaar was de bal nog heet van al het vuurwerk waardoor deze knullig door zijn handschoenen glipte en in het doel belandde. De 0-1 voorsprong was verdiend. De DSV'ers  probeerde uit volle macht een gelijkmaker te forceren maar werden keer op keer eenvoudig van de bal gespeeld. De achterhoede met gastspeler Richard Boer kwam geen moment in de problemen. Het vriendenteam creëerde kans op kans maar dichterbij de goal dan een bal op de paal kwamen we niet. De rust werd bereikt met een krappe voorsprong.

Na rust veranderde er niet veel aan het spelbeeld. ESC 8 bleef de veel betere partij en kans na kans werd gemist. Bij DSV was op de keeper na geen uitblinker te verkennen. De wedstrijdsecretaris van de Doornspijkers kreeg spijt dat hij dit armoedige team een prominente plek op het hoofdveld had toegewezen. Toch bleef het lang 0-1 waardoor de oranjehemden hoop hielden op de gelijkmaker. Sander viel na 70 minuten voor uit met een kuitblessure waardoor de prima ingevallen Bram een linie naar achteren werd gepositioneerd. Tim nam de spitspositie over en voerde samen met de aanvallers de druk nog maar eens op te voeren. De hardwerkende David maakte aan alle Doornspijkse hoop een eind door in de 78e minuut de 0-2 achter de keeper van DSV te frommelen. De wedstrijd was gespeeld, DSV kon geen potten meer breken. Het vriendenteam miste nog maar eens 4 opgelegde kansen. Scheidsrechter Krooneman begreep dat het geen enkele zin had heel veel blessuretijd bij te tellen en blies de wedstrijd snel ten einde. De vorige week veroverde koppositie was door DSV geen moment in gevaar gebracht.

Zaterdag 14 mei kan bij winst van het vriendenteam en verlies van Batavia het kampioenschap gevierd worden. Mis het niet en kom ons uit aanmoedigen. Om 14.30 uur staat de wedstrijd tegen DVS'33 10 gepland. Tot dan.....