sv 'tHarde met 0-3 onderuit te gaan tegen Csv’28.

01-05-2022

S.V. ’t Harde heeft zich een slechte dienst bewezen door thuis met 0-3 onderuit te gaan tegen CSV ’28 uit Zwolle. Beide ploegen hadden vooraf evenveel punten en deelden gezamenlijk de derde plaats in de ranglijst. Ten opzichte van de basis elf van vorige week tegen Kampen, waren er nu wel wat wijzigingen doorgevoerd door de technische staf. Twee wijzigingen die opvielen waren spits Luuk Struik (17 jaar) en rechtsback Jelle Jongetjes (16 jaar).

Vooraf waren de verwachtingen dat het een open wedstrijd zou worden, het zijn twee voetballende ploegen tegenover elkaar. Dit laatste klopte zeker, er waren in de beginfase kansen over en weer. Twee keer werd de paal aan de zijde van S.V. ’t Harde geraakt en één keer aan de zijde van CSV ’28. Uiteindelijk weet CSV ’28 te scoren via Drazic Rijksen halverwege de eerste helft. Daarna nam S.V. ’t Harde steeds meer het heft in handen, alleen ontbrak het aan nauwkeurigheid bij de eindpass. Tussendoor vond er een handgemeen plaats, waarbij Jelle van ’t Hul (S.V. ’t Harde) en Lars Ewalt (CSV ’28) met rood van het veld moesten. Ook de grensrechter van S.V. ’t Harde werd hierbij weggestuurd.

Na rust probeerde S.V. ’t Harde snel de gelijkmaker te maken. Er werd veel druk gezet en er was onder andere een grote kans voor Dennis van Hulsteijn. Helaas bleef een doelpunt voor de thuisploeg uit. Ondertussen kwam CSV ’28 er steeds gevaarlijker uit en weet uiteindelijk in de 60ste minuut via Özhan Kardag de 0-2 te scoren.
Gelijk voerde trainer René van ’t Goor twee wissels door om zo nog minimaal voor een gelijkspel te gaan. Maar al gauw werd duidelijk dat dit niet meer ging gebeuren. Quinten van de Streek maakt de 0-3 en deed bleek ook de einduitslag te worden.

CSV ’28 blijft zo in de race voor minimaal plaats 2 in de eindranglijst en S.V. ’t Harde haakt voorlopig af voor de bovenste plekken. De laatste 5 wedstrijden moet S.V. ’t Harde weer in de “flow” zien te komen om zo goed de nacompetitie in te gaan.