Dsv'61 vergeet de klus af te maken in de eerste helft, en neemt daar door geen punten mee naar Doornspijk.

02-04-2022

Hatto Heim pakt in deze competitie de volle 6 punten van DSV, maar in beide duels hadden ze het nodige geluk aan hun zijde. In de thuiswedstrijd zorgde een blunder van de doelman voor hun winnende treffer, in de wedstrijd in Hattem was de 2 – 1 overwinning ook gelukkig te noemen.Gedurende de hele wedstrijd had DSV grotendeels de controle over de wedstrijd en hoefde doelman Thijs Markus die de zieke Laurens Dekker goed verving, weinig in actie te komen. Dat het na 45 minuten slechts 0 – 1 voor de Doornspijkers stond, mochten zij zichzelf aanrekenen omdat er kansen werden gemist. De enige treffer kwam op naam van Gerrit Hoekert die een goede assist van Martijn Lieferink keurig afrondde.

Een tweede helft een meer aanvallend Hatto Heim, maar echte kansen kregen ze niet. Totdat er in de 65eminuut een niet te missen kans kwam na een aanval over links. De bal werd scherp voorgetrokken en buiten bereik van verdediging en doelman Markus tussen de palen geplaatst: 1 – 1DSV kreeg nog een dot van een kans om de wedstrijd naar 1 – 2 te schieten, maar de bal verdween hoog over. In de 78e minuut kwam de winnende treffer wel zeer vervelend tot stand: de anders maar ook vandaag weer kopsterke Lennart Juffer raakte de bal zo ongelukkig met het hoofd dat zijn eigen doelman kansloos was: met een boog verdween de bal achter Markus: 2 – 1

De resterende tijd benutte Hatto heim “professioneel”, terwijl DSV in het slotoffensief niet meer tot scoren kwam. In de totale ranglijst blijft DSV in de top 3, in de stand voor de 2e periode die over 9 wedstrijden gaat,  hebben de oranjehemden het niet meer in eigen hand. Volgende week op sportpark De Haere de thuiswedstrijd tegen Olympia.