OVC'85 geeft zich niet zomaar gewonnen, maar uiteindelijk bleek Owios de langste adem te hebben.

27-03-2022

Onder zonnige omstandigheden begon OWIOS scherp aan de wedstrijd. Dit resulteerde al na 5 minuten in een enorme kans. Cornell Balk mikte de bal op de paal en in de rebound is het Iwan Eleveld die over schiet. Het is Hendrik Uitslag die in de 14de minuut de 1-0 binnen tikt. OVC probeert het wel, voornamelijk met lange ballen maar wordt niet echt gevaarlijk. In de 20ste minuut had de bal op de stip gemoeten volgens de OWIOS-kenners. Hendrik Uitslag wordt vastgehouden binnen het strafschopgebied, maar scheidsrechter Hulsmeijer wuift het weg. In de 22ste minuut komt OVC via een goed genomen vrijetrap  op 1-1. In de 33ste minuut is het opnieuw OVC dat via een vrijetrap gevaarlijk is, maar de bal verdwijnt naast het doel. OWIOS krijgt best wel wat kansen maar treft geen doel. De ruststand is dan ook terecht.

Na rust komt Erik van Haagen in de ploeg voor Iwan Eleveld. OWIOS begint ook de tweede helft scherp, tegen een taai OVC. Maar het is OVC dat de eerste kans krijgt. Een volley wordt prima gepareerd door Herold Ponstein. Daarop volgt  een uitstekende counter van OWIOS die beheerst afgemaakt wordt door Erik van Haagen. OVC probeerde met nog een kwartier te gaan wat te forceren door 2 wissels in te brengen. Cornell Balk kon de wedstrijd in de 77ste minuut beslissen, alleen het boogballetje was net niet hoog genoeg. Met nog 10 minuten te gaan moet Hendrik Uitslag noodgedwongen het veld verlaten. Arjan Vorsselman is zijn vervanger. 5 minuten voor tijd is het Erik van Haagen die de stand op 3-1 brengt. OVC krijgt nog een penalty en scoort 3-2. Daarna speelt OWIOS de wedstrijd rustig uit en kan 3 belangrijke punten bijschrijven.