Veel toeschouwers zagen in de gemeentelijke voetbal derby tussen Elburg en Doornspijk dat Dsv'61 de drie punten mee naar huis nam

05-03-2022

Ook de vierde competitiewedstrijd in 2022 leverde voor DSV de volle drie punten op. Wat Rouveen, BAS en Hulshorst niet lukte, lukte ook de Elburger SC niet. Na een meer spannende dan hoogstaande derby trok DSV middels een grandioos doelpunt van Martijn Smals aan het langste eind: 0 – 1

Het is geen wedstrijd geworden van de vele kansen over en weer. In de eerste 15 minuten was DSV gevaarlijker met schoten van Stefan bakker en Mark Versluis, maar daarna pakte ook ESC de nodige goede momenten. De eerste en naar later bleek de enige treffer was dan ook niet het gevolg van een vloeiend lopende aanval. De bal die Martijn Smals in de 30e minuut ineens voor zijn voeten kreeg vloog met een geweldige vaart en precisie richting de rechterbovenhoek. Voor vrijwel elke keeper onhoudbaar: 0 – 1

De tweede helft bleef lang spannend, eigenlijk tot het eind aan toe. Misschien liet DSV ESC iets te gemakkelijk komen, vertrouwend op een goede defensie en een stabiele doelman. De Elburgers kwamen combinerend niet door de verdediging van de Doornspijkers en met schoten uit de tweede lijn hadden ze ook geen succes.

De grootste kans op een treffer was daarentegen nog voor DSV, maar doelman Den Besten voorkwam de 0 – 2 van Jeffrey Schreurs. Terecht werd er enige blessuretijd bijgeteld, maar het scorebord bleef uiteindelijk staan op 0 – 1, wederom een driepunter voor de oranjehemden!