Owios laat belangrijke punten liggen, door thuis te verliezen van S.V. Valleivogels.

26-02-2022

In de eerste thuiswedstrijd na de winterstop heeft OWIOS in een waar voetbalgevecht met 2-1 verloren van Valleivogels. OWIOS had de betere kansen , maar na 90 minuten gingen de punten mee naar Scherpenzeel.

Onder een mooie lentezon ontspon zich een voetbalgevecht op de natuurgrasmat van sportpark Bovenmolen. Na 6 minuten stond OWIOS al op achterstand. Twee keer een korte pass op het middenveld en verkeerd instappen van OWIOS bracht Erik van Eem alleen voor keeper Herold Ponstein en hij zette Valleivogels al vroeg in de wedstrijd op voorsprong. OWIOS ging gelijk op zoek naar de gelijkmaker en dat resulteerde binnen 5 minuten al in enkele kansen. Eerst was het Cornell Balk die het strafschopgebied in trok en de bal breed legde op Corné Hamelink, maar zijn schot ging hoog over. Even later was het Hendrik Uitslag die zijn tegenstander uitkapte, maar te slap inschoot en de keeper kon eenvoudig de bal oppakken. Binnen het kwartier kwam er een pass van Hendrik Uitslag van de rechterkant naar de linkerkant op Cornell Balk. Zijn inzet ging via de vingertoppen van de keeper net langs de verkeerde kant van de paal. In het vervolg van de 1e helft speelde het voetbalgevecht zich met name af op het middenveld, zonder dat er grote kansen te noteren waren. Vlak voor rust kwam Mike Bastiaan aan de rechterkant er door en zijn voorzet werd veel te onrustig ingeschoten door Cornell Balk. Hierdoor verdween de bal hoog over het doel.

De tweede helft was bijna een kopie van de 1e helft. Na 10 minuten moest OWIOS weer een doelpunt incasseren. Een vrije trap vanaf het middenveld belandde precies tussen de achterste linie en keeper Herold Ponstein. Met een bekeken kopbal over Ponstein heen zette Alex van Eem Valleivogels op een 0-2 voorsprong. Het antwoorde van OWIOS kwam hierna snel. Een corner van Hendrik Uitlslag werd door Robin Hop binnengekopt. In het laatste half uur was OWIOS aan het drukken om de gelijkmaker op het scorebord te krijgen. Trainer Bülent Akar ging 1-op-1 spelen, maar tot grote, uitgespeelde kansen leidde dit echter niet. Ondanks een veldoverwicht en betere kansen in deze wedstrijd, verloor OWIOS uiteindelijk van Valleivogels waar een gelijkspel minimaal verdiend was geweest.