sv Hatto Heim blijft koploper na winst op Dsv'61 in Doornspijk.

30-10-2021

Met het kleinst mogelijke verschil werd de wedstrijd van DSV ’61 tegen koploper Hatto Heim beslist in het voordeel van de Hattemers. De 0 – 1 eindstand was deels aan een te gemakkelijk opererend DSV in de eerste helft te wijten.

De oranjehemden waren begonnen zonder aanvoerder Martijn Lieferink – wel fit, maar verrassend niet in de basis – en Gerrit Hoekert – niet fit maar wel voor een kortere tijd inzetbaar. Beiden kwamen in de tweede helft in de 46e minuut (Lieferink) en 70e minuut(Hoekert)wel binnen de lijnen en dat kwam het spel ten goede.

In de eerste 45 minuten liet DSV Hatto Heim te vaak en te gemakkelijk komen en goed combinerend waren de Hattemers de bovenliggende ploeg in die periode. Het stond niet altijd goed bij de DSV-ers, maar echte kansen creëerde Hatto Heim niet. Ze kwamen goedkoop aan hun 0 – 1 voorsprong: doelman Dekker liet een houdbare bal uit zijn handen vallen achter de doellijn. De goed opgestelde scheidsrechter Niels Mulder kon niets anders doen dan de treffer goedkeuren.

In de tweede helft een meer en goed druk zettend en beter voetballend DSV en Hatto Heim ging steeds vaker over tot lange ballen of rechttoe rechtaan verdedigen. DSV probeerde van alles maar de zeldzame mogelijkheden werden niet omgezet in treffers. Na een terechte lange blessuretijd bleef de ruststand ook de eindstand: 0 – 1