Owios verspeelt in de negentigste minuut de winst op vv Hierden.

19-09-2021

Onder prachtige weersomstandigheden speelde OWIOS met 1-1 gelijk tegen 1e klasser Hierden. Pas in blessuretijd kwam Hierden langszij, waar OWIOS het duel al eerder in het slot had kunnen gooien. Door dit late gelijkspel is OWIOS afhankelijk van het resultaat tussen WSV en Schalkaar om door te gaan in de beker. Deze wedstrijd wordt op zondag 19 september gespeeld.

Langzaam worden de contouren zichtbaar van het basiselftal en OWIOS voetbalt niet onverdienstelijk. De eerste mogelijkheden waren voor OWIOS, maar tot tweemaal toe kwam Hendrik Uitslag net te kort voor een voorzet van Erik van Haagen en een steekpass van de dreigende Iwan Eleveld. Bij de steekpass was keeper Nick Grootkarzijn net eerder bij de bal. Hierden stelde hier twee afstandsschoten tegenover die over en naast gingen. Na een half uur kwam OWIOS op de verdiende voorsprong. Na een mooie individuele actie legde Iwan Eleveld de bal achter de verdediging en Hendrik Uitslag was er als de kippen bij om OWIOS op voorsprong te zetten. Vlak voor rust had Hendrik Uitslag nog een grote kans vlak bij het doel, maar hij schrok van de mogelijkheid.

Na een uur spelen was er een kopbal van Hierden die net over ging en een schot van aanvoerder Bennie Veldhoen hobbelde net naast. Tien minuten voor tijd ontsnapte OWIOS aan de gelijkmaker. Robin Hop ging onder een voorzet door en Ewout Beelen stond ineens vrij voor keeper Herold Ponstein. Maar zijn inzet eindigde hoog in het vangnet achter het doel. Vlak voor het einde van de wedstrijd had Bennie Veldhoen OWIOS in veilige haven kunnen schieten. Een mooie aanval eindigde bij Veldhoen en hij kapte zijn tegenstander uit, maar zijn inzet werd ternauwernood gered door keeper Grootkarzijn. Het venijn van de wedstrijd zat hem met name in blessuretijd. In de 91eminuut gaf OWIOS een onnodige corner weg en na een scrimmage voor het doel was het Maikel Vermeulen die de bal tegen de touwen jaagde; 1-1. Daarna had het nog alle kanten op kunnen gaan. Eerst verloor OWIOS op de helft van Hierden de bal en de snelle uitval van Hierden kon nog net gekeerd worden door Ponstein. In de slotseconden was het toch OWIOS wat nog bijna de overwinning naar zich toe trok. Iwan Eleveld was zijn tegenstander voorbij gesneld en zijn voorzet werd door Hendrik Uitslag net langs de verkeerde kant van de paal gewerkt. Door dit gelijke spel is OWIOS afhankelijk van het resultaat van WSV tegen Schalkhaar.  Bij winst van WSV is OWIOS door naar de volgende ronde. Hierden is uitgeschakeld in de beker.