Verdediging 't Harde lek als een vergiet.

14-12-2019

't HARDE - Wanneer je verdedigend zo opzichtig in de fout gaat als 't Harde tegen VSW dan kun  je voetballen wat je wilt, drie doelpunten scoren, maar ga je so wie so kopje onder. Je zou denken dat die defensie na twee vroege tegentreffers een lesje zou hebben geleerd. Dat het ombuigen van die achterstand in een voorsprong nog voor de thee een opsteker zou zijn om in ieder geval niet weer mis te kleunen. Maar enkele minuten na rust zet de defensie opnieuw de poorten wijd open. Het wordt uiteindelijk 3-5 en daardoor gaat 't Harde met een katterig gevoel de winterstop in.

Het is ook de wedstrijd van de jongens tegen de kerels.VSW moet het voetballend afleggen. Het compenseert dat ruimschoots met een enorme inzet en fysieke kracht. Daarbij moet ook aangetekend worden dat het in Joey Platenkamp een schutter van formaat heeft. Gelanceerd vooral door William van Oene, een robuuste rechterspits, heeft hij er al snel twee in liggen. Er wordt in die fase onnauwkeurig verdedigd. Keer op keer belandt de bal achter de laatste linie waardoor legio kansen ontstaan. Het duurt twintig minuten voordat 't Harde de mouwen opstroopt en een tegenoffensief begint. Dan ook blijkt dat de defensie van de ploeg uit Windesheim bepaald niet het sterkste deel van de formatie is. Achtereenvolgens  aanvoerder Bram van der Worp, Jelle van 't Hul en Terence ten Brink zorgen er voor dat groen en wit met een lekker gevoel de kleedkamer in kan stappen.