Voor OWIOS gifbeker nog niet leeg

09-11-2019

OLDEBROEK – OWIOS verliest onfortuinlijk van PH Almelo  (2-3) en zakt af naar een degradatieplaats. ,,Dit is bijzonder zuur. Zelfs met een gelijkspel hadden we te weinig gekregen, maar uiteindelijk sta je wel met lege handen. Ik mag toch hopen dat de gifbeker nu tot de laatste druppel is geleegd.” Het lijkt op een reactie van een trainer die iets goed wil praten, maar dat is geenszins het geval. Wat Wilfred Westerhuis is de waarheid en niets dan de waarheid.

OWIOS speelt iets meer dan een uur met tien man, is ondanks dat de dominerende ploeg, maar heeft werkelijk alles tegen. PH komt er  in de eerste twintig minuten helemaal niet aan te pas en mag zich gelukkig prijzen dat groen en wit een trits in die fase slechts tot één treffer komt. Die ontstaat als Cornell Balk een schot dat zeker niet achttien karaats is verkeerd door de weinig bal vaste keeper  Lars Kroezen beoordeeld ziet. Daarvoor en daarna heeft de thuisclub veel betere mogelijkheden die ze niet verzilvert. De wedstrijd kantelt  halverwege de eerste helft. Eerst begaat laatste man Hendri Nagelhout een overtreding  randje zestien waaruit  Sam Hesselink loepzuiver de gelijkmaker produceert. Weinige tijd later begaat dezelfde speler zich in een volstrekt ongevaarlijke situatie opnieuw aan een Almeloër en krijgt van de jonge arbiter rood voorgeschoteld. Aanvoerder Bennie Veldhoen, architect op het middenveld, neemt zijn plaats in en dat maakt een omzetting noodzakelijk.

Hartverwarmend

Je denkt op zo’n moment dat de tegenstander de man meer situatie gaat uitbuiten. Even moet OWIOS de teleurstelling wegspoelen. Niet eens zoveel later stroopt het de mouwen op. In de tweede helft zet het de tegenstander tegen de muur. Het wachten is op de gelijkmaker. Dat pakt anders uit. Keeper Jacco van Olst maakt zijn enige fout door te ver zijn heiligdom te verlaten waarvan Sander Bekhuis profiteert door uit een moeilijke hoek de bal in het lege doel te schieten. ,,Ik ben supertrots op de jongens voor de wijze waarop ze ook deze tegenslag pareren. Het leek er op dat we loon naar werken kregen.” Daarmee doelt de coach op de gelijkmaker, gescoord door Bennie Veldhoen, die een dijk van een wedstrijd speelt. Hij laat de doelman van elf meter geen spatje hoop. Nog heeft de pechvogel er niet genoeg van. PH mag ook een penalty nemen en Hesselink schiet onhoudbaar in: 2-3. OWIOS blijft knokken voor wat het waard is. Als de bal in de kruising lijkt te verdwijnen verricht de onzekere keeper Kroezen zijn enige opvallende redding door met een katachtige reactie de knikker weg te slaan. Daarna treft Corne Hamelink de lat en in de laatste seconden is het Veldhoen die een prachtige scoringskans onbenut laat.  Je hebt van die dagen dat alles je tegen zit. Dit is er zo een voor OWIOS.