ESC gaat strijdend ten onder in Oldebroek

24-03-2019

OLDEBROEK – OWIOS heeft een flinke stap gezet op lijfsbehoud door een overwinning (1-0) op het geplaagde ESC Elburg. De bezoekers verkochten hun huid zo duur mogelijk, maar kwamen ook tegen een OWIOS met vele afwezigen voetballend tekort. Het enige doelpunt kwam van Corne Hamelink die na een half uur spelen bij een scrimmage Kevin Struik het nakijken gaf.

De Oldebroekkers hadden voor rust een ruim overwicht maar sprongen daar aanvallend slecht mee om. ESC verloor de slag op het middenveld en kwam nauwelijks het strafschopgebied van de tegenstander binnen. In de tweede helft boorde ESC alle energie aan om de stand alsnog gelijk te trekken. Dat lukte niet omdat de eindpass ontbrak. Daar waar OWIOS nu weer omhoog kan kijken verslechtert de situatie voor ESC van week tot week. Er is nu echt een klein wonder nodig om directe degradatie te voorkomen.