ESC verlaat laatste plaats

02-12-2018

ELBURG – ESC heeft de laatste plaats, die het vanaf het begin van het seizoen bezet, overgedaan aan Lelystad. In een rechtstreekse confrontatie verslaat een strijdvaardige thuisclub de concurrent uit de polder met 2-0. Daar is geen doelpunt teveel bij. Met wat meer fortuin had ESC de wedstrijd voor rust kunnen beslissen, nadat Mathijs Frik met een weergaloze treffer de score had geopend. Hij joeg de bal met een schitterend schot in de kruising. Er ging een prachtige aanval aan vooraf.

Lelystad verloor vrijwel alle duels van een tegenstander die er vanaf de eerste minuut bovenop zat. Na rust besliste Donny Mulder de wedstrijd na op nieuw een aanval volgens het boekje. Frik was met een nieuwe uithaal nog dichtbij een derde doelpunt maar dat voorkwam doelman  Milan Leibrand met een in een reflex uitgestoken vuist. Inzet bepaalt op z’n minst de waarde van een ploeg. ESC is daar dit seizoen het grote voorbeeld van.