Aanhouding in Hattem had te maken met schietincident eerder aan de Keizersweg in Hattemerbroek.

29-09-2018

Update 30-09-2018 20.15

https://www.politie.nl/nieuws/2018/september/30/hattem-wezep-politie-vindt-luchtdrukwapen-in-onderzoek-naar-incident-in-het-bos.html

Hattem/Wezep - De politie doet onderzoek om te achterhalen of er geschoten is in een bos bij Hattem en Wezep. Vanmiddag kwam er een melding binnen dat er een schot of knal was gehoord. Een boswachter zag twee mannen het bos uitrennen.

UPDATE

18.05 uur: Er zijn twee mensen aangehouden in een pand in Hattem. Het arrestatieteam is daarvoor ingezet. Het pand wordt nu verder doorzocht.

18.55 uur: Het onderzoek in het bos tussen Wezep en Hattem is afgerond. We hebben daar onder andere met speurhonden gezocht. In het pand waar de verdachten zijn aangehouden wordt op dit moment nog wel gezocht.

23.00 uur: Het onderzoek in het huis van de mannen is inmiddels klaar. We hebben geen wapens of iets dergelijks gevonden. Het onderzoek is daarmee niet klaar. De verdachten zitten nog vast en worden morgen verder gehoord over het incident. Verder verwachten we vandaag geen nieuws meer.  

Beschoten
Er gaan allerlei verhalen rond in de media. Zo zou de boswachter verteld hebben dat hij is beschoten. De politie heeft de boswachter als getuige gehoord, en uit niets blijkt dat er iemand beschoten is. Omdat uit de melding bleek dat er mogelijk wel geschoten was, is de politie meteen een onderzoek gestart. De politiehelikopter heeft assistentie verleend. In het bos werd niemand meer aangetroffen.

Gewaden
Er wordt in de media ook uitgebreid gesproken over de ‘mannen in lange gewaden’. Een getuige heeft dit signalement ook aan de politie doorgegeven. Natuurlijk gebruikt de politie deze informatie in het onderzoek naar dit incident.

Verder onderzoek
In het bos wordt op dit moment nog sporenonderzoek gedaan. Daarmee hoopt de politie vast te kunnen stellen of er daadwerkelijk geschoten is. Ook op andere manieren wordt er onderzoek gedaan, maar op dit moment kan de politie hier verder geen details over geven.  Dit onderzoek heeft inmiddels dus tot twee aanhoudingen geleid. 

Van de Kolk  - NWVFoto.nl

NWV© All rights reserved 2024